Delavnice o prikazu kuhanja marmelade iz šmarnice
KDAJ: 25.7.2019 ob 18:00 uri
KJE: pred LIŠKO ZIDANICO
V Društvu vinogradnikov »Lisec« Dobrnič smo organizirali delavnico O IZDELAVI MARMELADE IZ ŠMARNICE. Ta delavnica je v okviru Strategije lokalnega razvoja na območju LAS STIK z naslovom operacije »Zdravo z naravo«.
Dne 20.7.2019 so bila poslana vabila po pošti in dana na oglasno desko po Liscu. 24.7.2019 smo pripravili prostor in pripomočke, da smo imeli pripravljeno za delavnico , ki je bila 25.7.2019.
Ob pričetku delavnice je bilo potrebno pripraviti prostor ter posodo za kuhanje marmelade. Grozdje šmarnica smo vzeli iz zmrzovalne skrinje. Po kuhanju grozdja šmarnice, smo s posebnim pripomočkom odstranili pečke in luščine od jagod grozdja. Ob kuhanju smo dodajali še sladkor ter gustin, da postane marmelado bolj v trdem stanju. Po končanem kuhanju smo vse izdelke etikirali, Potem pa so bili izdelki pripravljeni za dostavo v trgovino Bosepo d.o.o. na degustacijo oziroma pokušino.
Delavnica je bila zaključena ob 23,00 uri.
![]()
KDAJ: 22.10.2018 ob 14:00 uri
KJE: pred LIŠKO ZIDANICO
V Drustvu vinogradnikov >Lisec<< Dobrnič smo organizirali delavnico O PRIKAZU KUHANJA MARMELADE IZ ŠMARNICE. Ta delavnica je v okviru Strategije lokalnega razvoja na območu LAS STIK z naslovom operacije >Zdravo z naravo<.
Dne 20.10.2018 so bila dana vabila na oglasno desko po Liscu. Dne 21 .10.201 I s/no ilani druStva v vinogradu na Liscu, kjer 5e raste trta Smarnica, pobrali sadove - grozdje Smarnico. Sode/ovalo ie ie vei ilanov, in sicer tako otroci kot starejSi, kar ie razvidna tudi iz priloZene slike. En del grgzdia smo dali v zmzovalnik za kasne,y5e kuhanje, en del pa smo pustili v kleti na hladnem za kuhanie marmelade naslednji dan. Tako smo dne 22. 1A. 2018 priceli s prikazom kuhanje marmelade iz Smarnice. Ker so bile prisotne tudi starejie clanice druStva, so pokazale mlaiSim, kako se kuha marmelada. Po konianem kuhanju so ilanice nadevale marmelado v kozarce, kateri so bili dostavljeni v trgovino Bosepo d.o.a. na degustacijo.
Po konianem kuhanje in spravlianju marmelade v kozarce, sma zakljucili delavnico ob 19.00 uri.
Povezave:
https://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_sl
https://www.program-podezelja.si/sl/



